Finans uzmanı Murat Özsoy, doların sürekli yükseliş eğiliminde olduğunu ve bu trendin devam etmesi için ekonomi yönetiminden bir hamle yapılması gerektiğini belirtti. Özsoy, yıl sonu dolar tahminini "30 TL seviyesine ulaşılabilir nitelikte" olarak açıkladı.

Özsoy, Para Politikası Kurulu toplantısının önemine vurgu yaparak, kur üzerindeki etkisini önemsediğini dile getirdi. Ayrıca, dolar/TL kurunu etkileyebilecek önemli faktörler arasında TCMB PPK toplantı tutanakları, haziran ayı enflasyonu ve ABD tarım dışı istihdam verisinin olduğunu söyledi.

Erdoğan: Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum Erdoğan: Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum

finans-uzmani-murat-ozsoy-dolarin-gorecegi-rakami-acikladi-bayram-yerini-mateme-birakacak-yenicag-5

Dolar/TL kurundaki kritik seviyenin 28 TL olduğunu ifade eden Özsoy, yılbaşından bu yana doların yüzde 40'a yakın arttığını belirtti. Özsoy'a göre, 30 TL seviyesine gelmek için ekonomi yönetiminden bir adım atılmaması halinde bu hedefe yıl sonuna kadar ulaşılabilir. Ayrıca, TL'nin dolar karşısında güçlü durabilmesinin zorlaşabileceğini de ekledi, özellikle ABD Merkez Bankası'nın faiz artışlarının etkisiyle küresel çapta doların güçleneceği ve TL'nin daha fazla baskı altında kalabileceği düşüncesini paylaştı.