Fenerbahçe'nin resmi sosyal medya platformunda yayınlanan videoda konuşan Ali Koç, "Uzun bir süredir, toplumun her kesimine anlatmaya çalıştıklarımızın anlaşılmadığı, söylediklerimizin yeterince karşılık bulmadığı ve adaletsizliklerin artarak devam ettiği bir süreçten geçiyoruz. Bu durumu her gün, her hafta, her sezon hep birlikte yaşıyoruz. Fenerbahçe olarak, yaşadığımız sistematik haksızlıklara rağmen, kulübümüzün kimliğinin güçlü bir yansıması olarak ülke değerlerine olan saygımızı, milli bağlılığımızı ve vatan sevgimizi vurgulamaktan hiç vazgeçmedik." şeklinde konuştu.

Tüm haksızlıklara karşı dik duracaklarını ve Türkiye'yi temsil eden sporcular yetiştirmeye devam edeceklerini ifade eden Koç, "Fenerbahçe'ye yapılan haksızlıkların devam etmesi, milyonlarca taraftarımızın yaşananları sorgulaması gerektiğini gösteriyor. Bu noktada, milyonları temsil eden kongre üyelerimize önemli görevler düşmektedir." dedi.

2 Nisan Salı günü Ülker Stadı'nda gerçekleştirilmesi planlanan genel kurulun kulüp için önemli bir tarih taşıdığını belirten Koç, "Tüzüğümüz gereği, ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanmazsa, toplantı bir sonraki haftaya ertelenir. Ancak Fenerbahçe, bu zorlu dönemde ikinci bir şansa ihtiyaç duymamalıdır. 2 Nisan'da her Fenerbahçeli'nin sorumluluk hissiyle toplantıya katılacağına inanıyorum." diye konuştu.

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Fenerbahçe'nin köklü bir tarihe sahip olduğunu vurgulayan Ali Koç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Değerli kongre üyelerimiz, olağanüstü genel kurulumuzun ilk tarihi olan 2 Nisan'da kulübümüze destek olmanızı ve çoğunluğu sağlamanızı önemle rica ediyorum. Fenerbahçe için en kritik dönemde, 'Fenerbahçe sokakta oynasın, biz kaldırımda destekleriz' diyenlerin omuz omuza duruşunu bir kez daha sergileyeceğimize inancım tamdır."