CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti grup toplantısında, isim vermeden "satılık kalemler" ifadesini kullanarak kimi gazetecilere yönelik eleştirilerde bulunması, gazeteci Fatih Portakal tarafından yanıtlandı. Sözcü TV haber bülteni sunucusu olan Fatih Portakal, Kılıçdaroğlu'na hitaben sunduğu haber sırasında şu sözlere yer verdi:

"Eğer gerçekten o naiflik sizde varsa, kalemini satanlar kimlerdir? Ben paramı alın terimle kazandım. Algı yaratıyorsunuz. Kimi kastediyorsanız cesaretiniz varsa söyleyeceksiniz. Ancak cesaret sizde yok. Eleştirmek en doğal hakkımız. Lütfen cesaretli bir lider olduğunuzu kanıtlarsanız, kimin kalemini sattığını açıklarsınız. Açıklayamazsanız, yazıklar olsun size. İsim vereceksiniz. Sizi eleştirme hakkımız vardır çünkü kaybettiniz."

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçim başarısızlığına ilişkin yapılan eleştirilere cevap vererek "kalemini satan" ifadesini kullanması, Fatih Portakal tarafından karşılık buldu. Portakal, eleştirilerin tamamını saygıyla karşıladığını belirtirken, kendisini savcı yerine koyup karar veren ve gazetecilik etiğiyle uyuşmayan davranışları sergileyen gazetecilerin gazeteciliğini sorgulamanın da görevi olduğunu vurguladı.