Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve diğer emekliler için getirilen emlak vergisi muafiyeti, 200 metrekareyi aşmayan tek konutlar için geçerli. Bu muafiyet, Ocak 2024 itibarıyla EYT’liler için de uygulanacak. Ödemenin son tarihi olan 30 Kasım’a kadar, emlak vergisi ikinci taksitini ödeyerek bu avantajdan yararlanmak mümkün.

Muafiyet Şartları ve Başvuru Süreci

Muafiyetten yararlanabilmek için, konutun brüt 200 metrekareyi aşmaması ve emekli kişinin bu konutta ikamet etme zorunluluğu bulunmuyor. Emlak vergisi muafiyeti, hem yazlık evlerde ikamet edenler için geçerli, hem de kiraya verilen veya aile bireylerince kullanılan konutlar için uygulanabiliyor. Başvuruların belediyelere yapılması gerekiyor.

MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar... MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar...

Özel Durumlar ve Muafiyet Koşulları

Emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilmek için, emeklilerin menkul sermaye gelirinin yıllık 150 bin TL'yi aşmaması gerekiyor. Emekli olup çalışmaya devam edenler bu muafiyetten faydalanamıyor. Ayrıca, bu muafiyetten ev hanımları, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlar da yararlanabiliyor. Emlak vergisi muafiyeti, birden fazla konutu olanlar için sınırlı koşullarda geçerli olup, detaylı bilgi almak için belediyelere başvurulmalıdır.