Meteorolojiden 18 İl İçin Uyarı! Rüzgar ve Sağanak Yağışlara Karşı Dikkatli Olun Meteorolojiden 18 İl İçin Uyarı! Rüzgar ve Sağanak Yağışlara Karşı Dikkatli Olun

Son yıllarda konut fiyatlarındaki artış ve pandemi sürecindeki belirsizlik, Türkiye genelinde arsa-tarla satışlarını konut satışlarını geride bıraktı. Yerli yatırımcıların yanı sıra, gurbetçiler de daha ulaşılabilir olan arsa yatırımlarına ilgi göstermeye başladı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan, geçtiğimiz yıl projelerinden arsa alanların yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

Rafet Orhan, pandemi ve deprem risklerinden kaçınan vatandaşların, güvenli bölgelere olan talebinin Trakya'da arttığını ifade etti. Orhan, Kırklareli ve ilçelerinde geliştirdikleri projelerden arsa alan müşterilerin yüzde 10'unun gurbetçilerden oluştuğunu ve cirolarının yüzde 30'unun gurbetçi yatırımcılardan geldiğini açıkladı.

Pandemi öncesinde finansal getiri odaklı tercihlerin yaygın olduğunu, ancak şu anda insanların geleceğe dair endişelerle risk taşımayan bölgeleri seçtiklerini söyleyen Orhan, binlerce müşterilerinin Kırklareli ve ilçelerinde geliştirdikleri projelerden arsa aldığını belirtti. Taksit imkanları sunulan projelerde müşterilerin taksitleri bitmeden önemli prim elde ettiğine dikkat çekti.

Orhan, arsa yatırımlarının uzun vadede en kazançlı yatırımlar arasında olduğunu ve gayrimenkul yatırımının gelecekte de arsada olacağını söyledi. Yabancılara yapılan satışların yüzde 30'u, gurbetçilere yapılan satışların ise yüzde 10'unu oluşturduğunu ifade eden Orhan, geçtiğimiz yıl arsa fiyatlarının yüzde 30 artış gösterdiğini belirtti.

Yeşil Vadi, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Ankara ve Edirne'de faaliyet gösteriyor. Orhan, Aydın ve Antalya gibi yeni bölgeleri de takip ettiklerini ve bu yıl en az 1 milyon metrekare üzerinde arsa yatırımı planladıklarını dile getirdi.