Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve büyük bir kamuoyu ilgisini çeken davada, Demir'in yanı sıra eski ÖSYM Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen de benzer suçlamalarla yargılandı.

Ali Demir, mahkemede yaptığı savunmada, ÖSYM'ye geldiği ilk günden itibaren sınav güvenliğine verdiği önemi ve bu konudaki hassasiyetini vurguladı. FETÖ üyeliği suçlamalarını reddeden Demir, hiçbir sınav evrakını imha etmediğini ve ÖSYM'nin yaptığı tüm sınav sorularının çalındığına dair iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu

Mahkeme Kararı

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda Ali Demir'in FETÖ üyeliği suçlamasıyla ilgili yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. Ancak, görevi kötüye kullanma suçundan Demir ve Pekşen'e 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına hükmetti.