İddialara göre, Ali Karadeniz, eşini başka biriyle yazıştığı ve bu kişiyle yan yana gördüğü gerekçesiyle Kocasinan'ın Cengiz Topel Mahallesi'nde sokak ortasında bıçakladı. Olayın ardından Sinem Karadeniz, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı, Ali Karadeniz ise kaçtı ancak polis tarafından yakalanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

İlk mahkemede Ali Karadeniz'e, 'Eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan müebbet hapis cezası istenirken, mahkeme tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak istinaf mahkemesi, cezanın yüksek olduğuna hükmetti ve dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. Yerel mahkeme, 'haksız tahrik' indirimi uygulayarak cezayı 11 yıl 3 aya düşürdü. Ancak Yargıtay, mağdur kadının davranışlarını göz önüne alarak cezayı fazla buldu ve dosyayı tekrar yerel mahkemeye gönderdi.

Yeniden görülen davada, mahkeme heyeti önce Ali Karadeniz'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından cezayı 18 yıla, 'haksız tahrik' ile 9 yıla, 'iyi hal' indirimi ile de 7,5 yıla düşürdü. Sanığın cezaevinde geçirdiği süre göz önüne alınarak yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye kararı verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, haksız tahrik indiriminin uygulanmamasına itiraz etti ve dosyayı bir kez daha Yargıtay'a taşıdı.