TOKİ'den 36 İlde Yüzde 25 Peşinatla Konut Kampanyası TOKİ'den 36 İlde Yüzde 25 Peşinatla Konut Kampanyası

Erzincan ve Iğdır illerinde etkili olan sağanak yağışlar, kırsal bölgelerde taşkınlar ve sellerin meydana gelmesine neden oldu. Özellikle Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde sağanak yağışlarının etkisiyle taşkın yaşandı.

Üzümlü ilçesini geçen ve aynı zamanda sulama kanalı olarak kullanılan Üzümlü Deresi, yağışların ardından yatağını taş ve çamur ile doldurarak taştı. Bu durum, bazı mahallelerde ulaşımın aksamasına yol açtı. Üzümlü Belediyesi Sebze Meyve Hali bahçesi ile birkaç evin bahçesi çamur tabakasıyla kaplandı.

Ayrıca, bölgeden geçen Kurt Deresi'nin taşması sonucu Günebakan ve Çadırtepe köylerinin yolları ile Üzümlü ilçesi yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.

Ulaşımın normalleşmesi ve çamurların temizlenmesi için ekipler sürekli çalışmaktadır. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu da bölgeye gelerek inceleme yaptı. Vali Aydoğdu, taşkınlar nedeniyle can kaybının yaşanmadığını ifade etti. Gerekli önlemlerin alındığını belirten Aydoğdu, şunları söyledi:

"Şu an Üzümlü ilçemizdeyiz, görüldüğü gibi yağışlardan dolayı taşkınlık yaşanıyor ama şükür ki can ve mal kaybı olmadı. AFAD, Karayolları ekiplerimiz, İl Özel İdaresi, DSİ gibi tüm ekipler burada görev yapıyor. Arkadaşlarımız taşkınlığı kontrol altına aldılar. Herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı. Ekiplerimiz normale dönebilmek için ellerinden geleni yapıyor. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybı yaşanmadı. Mal varlıklarında ciddi bir zarar meydana gelmedi. Ekiplerimiz sahada. Gerekli tüm tedbirleri aldılar."

Iğdır'da da etkili olan sağanak yağışlar, özellikle yüksek kesimlerde sel oluşmasına sebep oldu. Karaçomak köyünde yaşanan sel nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Dere yatağının taşması sonucu can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.