CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi

Öyle bir geçer zaman ki, Çöpçüler, Sevince, Fesuphanallah, Seni Her Gördüğümde ve Cemalım gibi birçok şarkı ile ismini duyurmuş olan 82 yaşındaki şarkıcı Erkin Koray'dan üzücü haber geldi.

Uzun süredir Kanada'da yaşayan Erkin Koray, fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Gazeteci Birsen Altuntaş'ın yaptığı habere göre akciğer ile ilgili yaşadığı sağlık problemleri sebebiyle Erkin Koray hastaneye kaldırıldı. Erkin Koray'ın bakımını kızının üstlendiği belirtilirken tedavisinin hastanede devam ettiği öğrenildi. 

Erkin Koray Kimdir?

"Mustafa Erkin Koray Türk rock sanatçısıdır. Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde çok sayıda özgün eseri bulunmaktadır. Sanatçı, Anadolu'nun kültürel mirasını da korumaya katkıda bulunmuş, birçok türküyü yeniden düzenlemiş ve dinleyiciyle buluşturmuştur.

Özgün çalışmaları, Doğu ve Batı müziklerinde yaptığı çalışmalarla birçok müzisyeni etkilemiştir. CemalimKöprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın DidedenKıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock tarzında eserler vermiştir.

Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke)EstarabimÇöpçülerFesuphanallah gibi Arabesk-rock parçaların yanında, MesafelerYağmur gibi psychedelic rock'a uzanan ve KrallarAkrebin GözleriÖfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok çalışmaya imza atmıştır. 1960'ların sonuna doğru, bağlamanın sesini müzik yapılan mekânlarda daha çok duyurmak ve rock müziğinde de kullanabilmek için elektro bağlamayı Orhan Gencebay ile geliştirmişti."