Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 51 ilin AK Parti milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantıda seçim talimatları verdi. Erdoğan, temayül çalışmalarını tamamlayarak, aday belirleme sürecine hız verdi. Toplantıda, "Cumhur'un zaferi için 31 Mart sabahına kadar durmak yok. Çok sıkı çalışmalıyız. 7/24 kapı kapı dolaşmalıyız" dediği öğrenildi.

Erdoğan, aralık başında başlattığı temayül mesaisini sonlandırarak, teşkilatlarla bir araya gelerek mevcut illerin durumu hakkında bilgi aldı. Teşkilata adeta bir yoklama çeken Erdoğan, illerde desteklenmesi istenen adayları belirleyerek önümüzdeki hafta içinde isimler üzerinde çalışma yapacak.

Cumhurbaşkanı, son toplantısında AK Parti milletvekillerine moral verici uyarılarda da bulundu. "Cumhur'un zaferi için 31 Mart sabahına kadar durmak yok. Çok sıkı çalışmalıyız. 7/24 kapı kapı dolaşmalıyız" diyerek seçim sürecindeki kararlılığını vurguladı.

Erdoğan'ın toplantılardaki espri anlayışı da dikkat çekti. Bir milletvekilinin fotoğraf çekmek için izin istemesine gülerek, "Çek, çek, Allah çektirmesin" şeklinde espri yapması kaydedildi.

Yerel seçim taksimi büyük oranda netleşmiş durumda. AK Parti ve MHP arasındaki seçim iş birliği büyük ölçüde belirlendi. Cumhur İttifakı'nın 81 şehirden 22'sinde ortak adaylarla yarışacağı, 59 ilde ise tek adayla seçime gireceği açıklandı.

Buna göre, 28'i büyükşehir olmak üzere 52 ilde AK Parti adayı, 2 büyük şehir ve 5 ilde ise MHP adayı desteklenecek. Ayrıca, Cumhur İttifakı içinde AK Parti ve MHP'nin ayrı ayrı aday çıkaracağı 22 il de belirlendi.

Seçim süreciyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki hafta içinde aday listeleri üzerinde çalışmalara başlaması bekleniyor.