Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yeni pistin açılış töreninde yaptığı konuşmada, havalimanının artan hava ve yolcu trafiğini karşılamakta zorlandığını belirterek, yeni pistin trafiği ikiye katlayacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Sabiha Gökçen Havalimanı 2021 yılında 25 milyon yolcu ağırladı, 2022'de ise bu sayı 31 milyona yükseldi. 2023 yılında ilk 11 ayda 34 milyona ulaşıldı.

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı'ndan sonra yolcu trafiğinin en çok olduğu 3. havalimanı konumunda.

Yeni pistin inşası 2012'de başladı, toplam yatırım tutarı 970 milyon dolar.

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Yeni pistin uzunluğu 3540 metredir. Hava trafiği açısından maksimum kapasiteyi sağlamak amacıyla yeni pisti inişi, eski pisti ise kalkışı sağlayacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni pistin devreye girmesiyle yıllık 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak kapasiteye erişecek.

İstanbul Havalimanı geçen hafta 5 ödül birden aldı. Aynı durum diğer yatırımlarımız için de geçerlidir.

Hava ulaşımı altyapısını güçlendirmek için projelere devam ediyoruz. Çukurova Havalimanı'nı önümüzdeki ay açmayı hedefliyoruz. Bayburt Gümüşhane Havalimanları 2025'te açılacak. Trabzon Yeni Havalimanı proje çalışmaları devam ediyor.

Terörle mücadele konusunda: "Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez. Terörle ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır."