Mevsimlik işçiler hakkında karar Resmi Gazete'de Mevsimlik işçiler hakkında karar Resmi Gazete'de

Erbakan, Malatya, Bursa ve İstanbul Büyükşehirleri'nde iddia edilen yönetim taleplerini net bir şekilde reddetti. İttifak olasılığının varlığı halinde sadece İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehirleri'yle sınırlı olabileceğini ifade etti.

Ayrıca, yapılan 45-50 dakikalık bir görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı ile Gazze ve ülke gündemi yanında yerel seçime yönelik iş birliği de konuşulduğunu belirtti. Ancak, Erbakan, bu görüşmede Malatya, Bursa Büyükşehirlerini istedikleri ve İstanbul Büyükşehir'in bazı iştiraklerini talep ettikleri iddialarını açık ve net bir şekilde reddettiklerini dile getirdi.

Erbakan, yapılan açıklamalarda, İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ) gibi belediye iştiraklerinin pazarlık konusu olamayacağını vurgulayarak, hiçbir yetkililerinin AK Partili yetkililerle ittifak için temasta bulunmadığını belirtti. Kamuoyunda ortaya atılan iddiaları "tümüyle gerçek dışı" olarak nitelendirdi.

Partisinin bugüne kadar 150 belediye başkan adayını ilan ettiğini ve bu adaylardan geri dönüş olmayacağını ifade eden Erbakan, ittifak olması durumunda sadece belirli büyükşehirlerde gerçekleşeceğini, diğer il ve ilçelerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söyledi. Teşkilatların yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar kritik olmadığı görüşünü benimsediğini belirterek, kararlarını önümüzdeki günlerde yetkili kurullarla istişare ederek vereceklerini ifade etti.