Resmi Gazete’de paylaşılan Atama Kararı kapsamında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığına 4628 sayılı Kanunun 5’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri uyarınca Mustafa Yılmaz görevlendirildi.

Mustafa Yılmaz'ın 4. kez EPDK Başkanlığı'na ataması gerçekleştirildi.

Mustafa Yılmaz kimdir, nerelidir?

Mustafa Yılmaz, 1966 yılında Gaziantep Nizip'te dünyaya geldi. Nizip'teki ortaöğrenimini tamamladıktan sonra 1984-1988 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimine son verdi.

1989 yılında İstanbul'da serbest avukatlık hayatına başladı. 1993-2004 yılları arasında enerji piyasasında avukat olarak görev aldı.

Bu süreçte bazı sivil toplum kuruluşlarının projelerine destek verdi.

Mustafa YILMAZ, 21 Şubat 2004 tarihli Resmi Gazetede paylaşılan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Kurul Üyeliğine ataması yapıldı. 28 Ocak 2010 tarihinde EPDK İkinci Başkanı olarak görev aldı.

Mevsimlik işçiler hakkında karar Resmi Gazete'de Mevsimlik işçiler hakkında karar Resmi Gazete'de

20 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede paylaşılan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Başkanı olarak atanan Yılmaz, görev süresinin bitimini müteakiben 1 Mart 2016 tarihli Resmi Gazetede paylaşılan Bakanlar Kurulu Kararıyla da EPDK Başkanı olarak ikinci kez görevlendirildi.

4 yıllık görev süresinin tamamlamasının ardından Mustafa YILMAZ; 3 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla Resmi Gazete’de paylaşılan duyuruyla ve 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 5'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri uyarınca üçüncü kez EPDK Başkanlığı görevine getirildi.

Mustafa Yılmaz'ın başkanlığı sürecinde, EPDK'nın uluslararası platformda faaliyetlerinin çoğalmasına yönelik olarak adım atıln çalışmalar daha da çoğalmıştır. Bu süreçte, EPDK'nin ev sahipliği ve başkanlığında 6.Dünya Enerji Düzenleme Forumu İstanbul'da bir araya gelmiş ve EPDK, üyesi bulunduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği ERRA ve Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği MEDREG'in aktif bir üyesi olmuştur Yılmaz, bunun dşında ERRA Yönetim Kurulu Üyeliği görevine de devam etmektedir.

İngilizce diline hakim olan Yılmaz, evli ve üç çocuk babasıdır.