İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, canlı yayında yapmış olduğu açıklamada, emniyet teşkilatında yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu. Bakan Yerlikaya, "2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak. Polisle vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da trafik polislerinde uygulanan yaka kamera sisteminin, Türkiye genelinde kullanıma sunulacağı belirtildi.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Bakan Yerlikaya, Emniyet Müdürlüğü'nde tüm polislere 2025 yılı itibariyle yaka kamerası takılacağını açıkladı. Yaka kameralarında yüz tanıma sisteminin de bulunacağını vurgulayan Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

Ali Koç devam kararı aldı. Sadettin Saran başkanlıktan çekildi Ali Koç devam kararı aldı. Sadettin Saran başkanlıktan çekildi

"2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak. Polisle vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek. Aynı şey vatandaş için de geçerli. 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' sözü kaydedilecek. Herkes bilecek ki Türk polisi kayıtlıdır. ASELSAN yapacak bunu. Daha yeni görüşme yaptım. ASELSAN bu kameralara yüz tanıma sistemi getirdi. Evraklarına bakarken, merkezden kamerayı izleyenler hemen aranan kişiyse müdahale edecek. Teknolojiden faydalanacağız."