İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne yapılan terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saldırı sonrası İstanbul Emniyeti'nin hızlı bir operasyon düzenlediğini belirterek, şu ana kadar 25 adrese operasyon yapıldığını ve 40 şahsın gözaltına alındığını ifade etti.

Saldırının ayrıntılarına da değinen Yerlikaya, teröristlerin adliye girişinde polis tarafından durdurulduktan sonra çatışma çıktığını ve iki teröristin polis güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini aktardı. Bu süreçte bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 3 polis memurunun da yaralandığını belirten Bakan Yerlikaya, yaralıların tedavi altında olduğunu dile getirdi.

Yerlikaya, açıklamasında teröristlerin ardında bıraktığı çantanın içeriğine dair soruya da cevap vererek, şu ana kadar çantanın içinde bomba düzeneği gibi bir durumun tespit edilmediğini ifade etti.

İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Bakan Yerlikaya, ayrıca İstanbul Emniyeti'nin bugüne kadar 335 operasyon gerçekleştirdiğini ve bu operasyonlarda 269 DHKP/C'li teröristin gözaltına alındığını belirtti. Gözaltına alınan teröristlerden 30'unun tutuklandığını ve 137'sinin ise adli kontrol hükümleri uygulandığını kaydetti.