Kamu bankalarının emekliler için promosyon ödemeleri netlik kazandı. Başvurular süreci sürüyor. Ödemeler ise 28 Mart Perşembe günü hesaplara aktarılmaya başlayacak.

Promosyonlar için söz konusu başvuru, bankalardan ya da e-Devlet aracılığıyla sağlanıyor.

Vergi Ödemelerinde E-Haciz Sistemi Devrede Vergi Ödemelerinde E-Haciz Sistemi Devrede

Bankalar emekliye promosyon için 3 yıl taahhüt takebinde bulunuyor. Daha fırsat sunan bir teklif gelirse eğer bankalarını değiştirebiliyorlar. Değişiklik durumunda cayma bedeli istenmiyor, anlaşma sağlanan bankada kalan süre için ödenen promosyon miktarı da geri veriliyor.

Başvuruları onaylanan emeklilerin promosyonları perşembe günü hesaplara aktarılmaya başlayacak. Kamu bankaları, emekli maaşının miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arası promosyon verecek.

"Bankaya iade etmeleri yeterlidir"

Mevcut durumda promosyon alanların daha fazla promosyon alması durumunda önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bankaya taşıyabileceğini söyleyen Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karataş, "Başka bankaya taşıma açısından herhangi bir cezai sorumluluk yoktur. Sadece almış oldukları promosyonun kullanılan döneme ait olan kısmı mahsup edildikten sonra kullanmadıkları kısmı bankaya iade etmeleri yeterlidir" bşeklinde konuştu.

Birden çok emekli maaşı olanlar ise ayrı ayrı promosyon başvurusu gerçekleştirebilecek.

Karataş, "Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır. Örneğin eşten dolayı dul maaşı alanlar dul maaşından dolayı bir promosyon alabilirler. Kendileri de emekliyse kendi hesaplarından da ayrıca promosyon almaları mümkündür" ifadelerini kullandı.

Söz konusu uygulamadan emekli, dul ve yetim maaşı alan 16 milyon kişi faydalanacak. Kamu bankaları dışında özel bankalardan da promosyon verebiliyor.