Ev sahibi olmak isteyenlere uyarı geldi: Birkaç ay süreniz kaldı Ev sahibi olmak isteyenlere uyarı geldi: Birkaç ay süreniz kaldı

Bu yıl "Emekliler Yılı" ilan edilen Türkiye'de, emeklilere yönelik yeni hizmetler devreye alınacak. Bu kapsamda, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ödenen bayram ikramiyelerinin artırılması düşünülüyor. Bayram ikramiyesi, 2018'de 1.000 lira olarak başlamış, 2021'de 1.100 liraya, geçen yıl ise 2 bin liraya yükseltilmişti. Hükümetin, halihazırda 2.000 lira olan bayram ikramiyesini artırmak için çalışma yapacağı gündemde.

Ayrıca, emeklilere yönelik sosyal faaliyetlerde bulunmalarını teşvik edecek projeler de hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu çerçevede, 65 yaşını dolduran emeklilere özel bir kart verilmesi planlanıyor. Bu kart sahiplerine, şehirler arası otobüs, tren ve uçak biletlerinde, sinema, tiyatro ve müze gibi kültürel faaliyetlerin biletlerinde indirim uygulanması düşünülüyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, yüzde 5 ilave zamın yetersiz olduğunu belirterek, zam sisteminin değişmediği sürece emeklilerin yaşamının her yıl zorlaşacağını ifade etti. En düşük emekli aylığının 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarılmasının, ölçümleri gerçekçi bulmadıklarını belirten Ergün, en düşük aylık ödemesinin gerçek TÜFE artışına göre 10 bin 972 TL olması gerektiğini savundu. Ergün, sistemin değişmediği sürece emeklilerin ekonomik olarak zorlanmaya devam edeceğini ifade etti.