Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri yarın başlıyor. Hükümetin yaptığı yüzde 50 artışla birlikte emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesi ödenecek. Bu ödemeler, 5 Nisan'a kadar tamamlanacak ve yaklaşık 16 milyon emekli, zamlı ikramiyelerini alacak.

Ödeme tarihleri, emeklilerin maaş alma takvimine göre belirlendi. SSK'lılar için maaşlarını ayın 17'si ve 18'inde alanlar 2 Nisan'da, maaşlarını 19-22 Nisan arasında alanlar ise 3 Nisan'da ikramiyelerini alacaklar. Bağ-Kur kapsamında aylık alanların tamamı ise 5 Nisan'da ikramiyelerini alacaklar.

Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Birçok ilde etkili olacak, kuvvetli geliyor Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Birçok ilde etkili olacak, kuvvetli geliyor

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar için ise bayram ikramiyeleri 2-3-5 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 14 milyon 611 bin emekliye toplamda 26 milyar 158 milyon lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Bu yıl ise emeklilerin sayısının 16 milyonu geçmesi ve ikramiyelerin yüzde 50 artmasıyla birlikte ödemenin 260 milyar liraya çıkması bekleniyor. Şimdiye kadar yapılan ödemelerle birlikte toplamda 165 milyar lira bayram ikramiyesi dağıtılmış oldu.