AK Parti tarafından sunulan 10 maddelik kanun teklifini ele alacak ve bu teklifte yer alan istihdamı destekleme amacı taşıyan düzenlemelerin görüşmelerine başlayacak. Özellikle dikkat çeken bir madde, emeklilere yapılacak yüzde 5 ek artışla ilgili. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bu artışın hayata geçebilmesi için ilk adım olan yasal düzenleme, Meclis sürecinde ele alınacak.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Yarınki komisyon toplantısında, AK Parti'nin önerileri arasında yüzde 5'lik artışın yanı sıra en düşük emekli aylığının 7,500 liradan 10,000 liraya çıkarılması da bulunuyor. Eğer bu öneriler komisyon tarafından kabul edilirse, teklif Genel Kurul'da ele alınarak yasalaşma sürecine girecek. Bu durumda, Resmi Gazete'de yayımlanacak düzenleme ile emekli aylıklarına enflasyonun üzerine eklenen yüzde 5'lik artış yansıtılmış olacak.

Ayrıca, işçi emeklilerinin aylıklarının ödemesine bugün başlandığı ve enflasyon oranındaki yüzde 37.5 artış üzerinden aylıklarını alan emeklilere 5 puanlık fark ödemesinin, kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte yapılacağı belirtiliyor. Bu süreçte ayrıca asgari ücrette işveren desteği artırılacak, kısa çalışma ödeneği ile ilgili prim ödeme gün sayısında indirime gidilecek ve kadın, gençlerin istihdamında işverene verilen prim desteği uzatılacak.