29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye'deki emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılması kararlaştırıldı. Bu ikramiye, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun geçici 20. maddesi kapsamında ödenecek. İşte emeklilere yönelik bu ikramiye hakkında bilmeniz gereken detaylar...

Kimler İkramiyeden Yararlanabilir?

Bu ödeme, 29 Ekim 2023 tarihi itibarıyla emekli olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tabi emeklileri kapsamaktadır. Ayrıca, 29 Ekim 2023 tarihine kadar vefat eden emeklilerin hak sahipleri de bu ödemeden faydalanabilecektir.

Çalışan Emekliler İkramiyeden Yararlanabilir mi?

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, emekli olup da fiilen çalışmaya devam eden emeklilerin bu ödemeden yararlanamayacağı belirtilmiştir.

Aziz Yıldırım: Mourinho'yu Fenerbahçe'nin başına getireceğim Aziz Yıldırım: Mourinho'yu Fenerbahçe'nin başına getireceğim

Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Ek Ödeme

Dul ve yetim aylığı alan emekliler, aylıkları oranında bir ek ödeme alacaklardır.

Başvuru Gerekliliği

Bu ikramiye için ayrı bir başvuru yapmanıza gerek yoktur. SGK tarafından belirlenen kriterlere uyan emekliler, ödemeyi otomatik olarak alacaklardır.

Ödeme Tarihi

Ödemenin, yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Meclis'ten geçen düzenlemeye göre ödemelerin Kasım ayının ortalarında yapılması öngörülmektedir. Kesin ödeme tarihi hükümet yetkilileri tarafından daha sonra duyurulacaktır.