Maaşlara Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zammın emeklileri memnun etmediğini söyleyen Abdülkadir Selvi, edindiği kulis bilgilerini paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Selvi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarına ilişkin çalışmalarına hız verdiğinin altını çizerek, gelinen noktada emekli maaşlarına seyyanen zam yapılma ihtimalinin çok güçlü olduğunu söyledi:

"Yapılan yüzde yirmi beşlik zamdan sonra Sayın Cumhurbaşkanı özellikle emeklilerimizin bu konudaki serzenişlerine, şikayetlerini, beklentilerinin farkındayız dedi.

Cumhurbaşkanının bir özelliği de tabandan yükselen bu tür seslere kulağını tıkamaması tam tersine bunun gereğini yerine getirmesi ardından hem Çalışma Bakanı Vedat Bey, hem Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu konuda çalışma yapıldığını ifade ettiler. Benim edindiğim bilgide iki bakanlığın uzmanlarının büyük ölçüde çalışmayı tamamladığını ama hem bir kabine toplantısında ele alınacağı hem de Sayın Cumhurbaşkanı'na bir sunum yapılacağı yönünde.

Orada değişik alternatifler vardı. Oransal olarak mı bir düzenleme yapacak? Yoksa en düşük memur maaşını esas alınacak ya da seyyanen mi olacak diye ama gelinen noktada ağırlık seyyanen olacağı yönünde bir bilgi var.

Fakat netleştiremediğim nokta bu seyyanen yapılacak zam bir defalığına mı olacak? Yoksa ocak ayına kadar yani ekim, kasım, aralık ayında emeklilere bir seyyanen zam yapılacağı, ocak ayında da zaten hem çalışanlara, hem emeklilere bir düzenleme yapılacağı bunu netleştiremedim ama seyyanen bir zam yapılması daha ağırlıklı gözüküyor"