Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2024 yılı bütçesi ile çalışan emeklilere yapılacak 5 bin lira ikramiye düzenlemesini içeren Torba Yasa'yı onaylayarak 16 Ocak'a kadar tatile girdi. Bu gelişme, asgari ücretin açıklanması ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni yıl zamları ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesine dair beklentileri artırdı.

Parti içinde, asgari ücretteki artışın en düşük emekli maaşına yansıtılması yönünde bir beklenti olduğu belirtiliyor. AK Parti genel merkezi ve grup yöneticileri, vatandaşın beklentilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ilgili bakanlara iletti.

Özellikle emeklilerle ilgili yapılan değerlendirmelerin Cumhurbaşkanı tarafından yıl sonunda yapılacağı ifade edildi. Bu konu, ilk yapılacak Kabine toplantısının gündemine taşınacak.

Özel sektör çalışanları için belirlenen asgari ücret artışının, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılması bekleniyor. SGK en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı konusunda yapılan değerlendirmelerde, en düşük emekli maaşının 10 bin ila 12 bin TL arasında belirlenebileceği ifade ediliyor.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Memurlar ve memur emeklileri, Ocak ve Temmuz aylarındaki artışları toplu sözleşmelerle belirlerken, enflasyon farkı da ekleniyor. 6 aylık enflasyonun yüzde 38-40 bandında çıkması durumunda, memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 50'yi bulabilir. Bu durumda en düşük memur maaşı 33 bin lirayı aşabilir.

Ocak ayıyla birlikte sosyal yardımların yanı sıra işsizlik maaşları, kıdem tazminatları ve diğer gelir kalemlerinde artışlar bekleniyor. Bu artışlarla birlikte milyonlarca vatandaşın gelirleri değişecek ve ekonomik dengelerde yeni bir süreç başlayacak.

Yeni yılda işsizlik maaşları ve kıdem tazminatları da yükselecek. İşsizlik maaşları, yeni asgari ücrete göre belirlenecek ve en düşük işsizlik maaşı 7.940 TL'ye, en yüksek işsizlik maaşı ise 15.880 TL'ye çıkabilir.

Sonuç: