Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Musk’a geçtiğimiz günlerde ‘karalama’ ve ‘haksız rekabetle ticari marka ihlali’nden ayrı ayrı dava açılmıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yeni adı ‘X’ olan sosyal medya şirketi Twitter’ın satın alımına ilişkin soruşturmada ifade vermediği gerekçesiyle Elon Musk’a bir dava daha açtı.

Altı ay önce de, işten çıkartılan Twitter yöneticileri alacaklarınından dolayı dava açılmıştı. Bir buçuk sene önce de Twitter hissedarları, yüklü miktarda hisse satın aldığını vaktinde açıklamadığı gerekçesiyle Musk’a dava açmıştı. Musk'a, Twitter’daki yatırımıyla ilgili gerekli evraklı sunmakta 10 gün gecikmişti. Gecikme ona 156 milyon dolar kazandırmış olsada aynı zamanda onu eski Twitter hissedarlarının toplu davasının hedefi haline getirmiş oldu.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Elon Musk’ın geçen ay konuyla ilgili kurumun soruşturmasında ifade vermesi planlanmıştı. Ancak Musk, San Francisco’da toplantıya katılmadı ve daha sonra SEC yeni bir tarih düzenlemesi teklifini ise “ifadeye katılmayı tamamen reddetti” olarak açıkladı. Düzenleyici şimdi San Francisco federal mahkemesinden Musk’ı mahkeme celbine uymaya zorlamasını istiyor.