Dalaman ilçesinde bugün sabah saatlerinde meydana gelen şiddetli yağış, dolu ve hortum, özellikle Merkez, Ege ve Karaçalı mahallelerinde geniş çaplı hasarlara yol açtı. Evlerde, iş yerlerinde ve tarım arazilerinde meydana gelen hasarlar nedeniyle bölgede önemli bir zarar yaşandı. Bu doğal olayın etkisiyle elektrik direkleri devrildi ve yollara düşen direklerin kaldırılması için belediye ekipleri yoğun çaba sarf etti.

Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru! Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, 15 aracın camlarında kırılma ve patlama meydana geldiğini belirterek, özellikle Ege ve Merkez mahallelerinde çatı uçması, evlerde dış cephe ve kiremit hasarlarına rastlandığını ifade etti. Bu olumsuz durumun ardından belediye ekipleri, elektrik direklerinin düzenlenmesi ve hasar gören bölgelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Bodrum ilçesinde meydana gelen şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle 10 metrelik bir yelkenli tekne Kumbahçe sahiline sürüklendi. Bu teknenin düzensiz göçmenleri taşırken sahil güvenlik ekiplerinden kaçtığı ve fırtınayla birlikte karaya sürüklendiği öğrenildi. Sahil güvenlik ekipleri, düzensiz göçmenleri yakalamak ve sorumluları belirlemek için çalışma başlattı.