Seçimlerden istenilen sonucu alamayan CHP'den peş peşe gelen 'değişim' çağrıları, Genel Başkanlık koltuğunun akıbetine dair merak uyandırdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' çağrısı geniş yankı uyandırmaya devam ederken, dün Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirilen zirvenin 'olumlu geçtiğini' belirten İmamoğlu'na yakın kaynaklar, Diken'den Altan Sancar'a konuştu.

İmamoğlu'na yakın kaynaklar, İBB Başkanı'nın, "herhangi bir makam dillendirmediğini, formüller üzerinde çalışılmasının ve bunun için gerekli ortamın yaratılmasının önemini vurguladığını" aktardığını kaydederken, Ekrem İmamoğlu'nun asıl üzerinde durduğu bir konunun olduğunu söyledi.

İmamoğlu'nun Muharrem İnce'nin yolunu tercih etmeyeceğini belirten kaynaklar, partinin içerisinden bir yol bulma hedefinde olduğunu vurguladı: 

20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı 20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı

“Ekrem İmamoğlu’nun imza toplamak gibi bir niyeti yok. Delege süreci devam ediyor, burada elbette çalışma olacaktır. Ancak kendisinin Sayın Muharrem İnce’nin yolunu tercih etmeyeceğinden hepimiz eminiz. Bir biçimde bir yol bulunacağına inanıyor, Ekrem Başkan, İnce’nin yolunu seçmez. Partisinin içinde yol bulur, formüller çıkar ve uzlaşı olur.”