Yüksek enflasyon sorunu, vatandaşların alım gücünü ciddi şekilde etkilemeye devam ederken, ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, çözüm için önemli bir öneride bulundu. Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili çarpıcı analizleriyle tanınan Demirtaş, enflasyonla mücadelede anahtarın güven ve istikrar olduğunu belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temmuz ayı enflasyon rakamlarına göre, yıllık enflasyon oranı yüzde 47,83, aylık enflasyon ise yüzde 9,49 olarak açıklandı. Bu durum, vatandaşların satın alma gücünün giderek azaldığına işaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaza Bizleri Derinden Üzdü Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaza Bizleri Derinden Üzdü

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yüksek enflasyonun üstesinden gelmek için atılması gereken adımları Twitter hesabından paylaştı. Demirtaş'a göre, enflasyon sorununu çözmek için öncelikle enflasyon beklentileri konusundaki sorunları ele almak gerekiyor. Bu noktada, para politikasına olan güvenin artırılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Demirtaş, "Enflasyon problemini yenmemiz için enflasyon beklentisi problemini halletmemiz lazım. Onun için para politikasına olan güveni arttırmamız lazım. Başarmamızı canı gönülden diliyorum…" ifadelerini kullandı.