Deprem uzmanından, 12 il için kritik deprem uyarısı Deprem uzmanından, 12 il için kritik deprem uyarısı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fair Play'in yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlediği TFF Fair Play Ödülleri'nin Ekim 2023 Dönemi sahipleri belli oldu. Kurul, En Centilmen Teknik Direktör, En Centilmen Taraftar, En Centilmen Futbolcu ve En Centilmen Yönetici kategorilerinde ödüle layık gördüğü isimleri açıkladı.

Başkan Ali Erten, Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Banu Yelkovan, Attila Gökçe, Ömer Üründül ve Berrin Altınöz'den oluşan TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, geçtiğimiz ay aldığı kararla Trendyol Süper Lig ödüllerini her ay düzenli olarak kamuoyuna duyurma kararı almıştı. Ayrıca, Trendyol 1. Lig'e ilişkin ödüllerin devre arasında ve sezon sonunda genel bir değerlendirmede bulunularak belirleneceği ifade edilmişti.

Ekim 2023 Dönemi ödül sahipleri şu şekilde belirlendi:

- **En Centilmen Teknik Direktör:** Nuri Şahin (Bitexen Antalyaspor)

   *Gerekçe:* Futbolculuk kariyerini teknik direktörlükle noktalayan Nuri Şahin, sportmenliğe uygun açıklamaları ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle öne çıkarak bu ödüle layık görüldü.

- **En Centilmen Taraftar:** Galatasaray Taraftarı

   *Gerekçe:* Galatasaray taraftarı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temasını işledikleri kapsayıcı bir koreografi ile tribünleri birleştirerek özel bir organizasyona imza atmış ve bu centilmenlikleri nedeniyle ödül kazanmıştır.

- **En Centilmen Futbolcu:** Fernando Muslera (Galatasaray)

   *Gerekçe:* Galatasaray - Beşiktaş derbisinde rakip futbolcuyu koruma adına gösterdiği örnek davranışıyla Fernando Muslera, fair play anlayışına katkıda bulunduğu için bu ödülü almaya hak kazandı.

- **En Centilmen Yönetici:** Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu

   *Gerekçe:* Fenerbahçe Yönetim Kurulu, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destek ve farkındalık yaratan organizasyonlarıyla öne çıkarak bu ödülü almaya hak kazandı.

Ayrıca, Kadın A Millî takımımızın "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" pankartıyla gösterdiği fair play ve futbol kardeşliği anlayışı da Kurul tarafından ayrıca takdir edilmiştir.