Eğitimbirsen adına konuşan genel sekreter Talat Yavuz öğretmen mülakatlarına destek verdi…

Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen mülakatlarıyla ilgili açıklamalarına ilk destek yetkili sendika Eğitimbirsen’den geldi…

Eğitimbirsen genel sekreteri Talat Yavuz mülakatlarla ilgili açıklama yaptı…

Mülakatlar objektif yapılabilir diyen Talat Yavuz, öğretmen mülakatlarının tartışıldığı bugünler de mülakatın objektif yapılmasının mümkün olduğunu söyledi…

İşte o açıklamalar:

Eğitimbirsen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmen mülakatlarıyla ilgili açıklamalarına destek vererek mülakatların objektif şekilde yapılabileceğini savundu. Bu açıklama, mülakat karşıtı kesimden tepki gördü.

Talat Yavuz, mülakatların objektif bir şekilde yapılabilir olduğunu ve bu sayede liyakat sahibi öğretmenlerin seçilebileceğini belirtti. Mülakatı kimlerin istediğini ve arkasında kimlerin fikir sahibi olduğunu gözler önüne serdi.

Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

Ancak bu açıklama, mülakatların kaldırılması için mücadele eden öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkilerde, 68 bin mülakatsız atama talebinin duyulmaması ve haksız bir uygulama olarak görülen mülakatın savunulmasına eleştiriler yer aldı.