TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) İç Güvenlik Yönetmeliği'nde yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu

Atay'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlar;

MEB'den Öğretmen Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişikliği Duyurusu MEB'den Öğretmen Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişikliği Duyurusu

Milletvekillerine Verilen Araç Kartları: TBMM İç Güvenlik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, milletvekillerine verilen araç kartlarının kullanımı sınırlandırılacak. Artık bu kartlar, milletvekillerinin kendileri, birinci derece yakınları ve noter kanalıyla kiraladıkları araçlar için tahsis edilecek. İstediği kişiye verilmesi söz konusu olmayacak.

Güvenlik Tedbirleri: TBMM çevresindeki güvenliği artırmak amacıyla çeşitli tedbirler alındı. Özellikle Meclis önünde görevli polis memurlarının can güvenliği için "zırh" denilen sistem uygulanacak. Araçla girişler sınırlandırılacak ve Meclis'e koruma kalkanından geçerek yaya olarak halkla ilişkiler binasından giriş yapılması teşvik edilecek.

İç Güvenlik Yönetmeliği Güncellemesi: TBMM İç Güvenlik Yönetmeliği güncellenecek ve bu konuda çalışmalar devam ediyor. Güvenlik Yönetmeliği Kurulu bu güncelleme sürecini takip ediyor.

TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu: Yönetmelik gereği üç ayda bir toplanan TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu, 30 Ekim tarihinde toplanacak. Bu toplantıda araç kartlarının düzenlemesi ve yönetmeliğin güncellenmesi ele alınacak.

Atay, bu değişikliklerin Türkiye'nin kalbinin attığı TBMM'de vatandaşların güvenliğini sağlama amacını taşıdığını ve bütçe süreci gibi önemli dönemlerde TBMM'ye gelen misafirlerin, personelin ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gereken tüm tedbirlerin alındığını vurguladı. Güncellenmiş yönetmeliğin kasım ayında yayımlanması planlanıyor.