0.69 Faizli Krediler Çalışmadı, Peki 1.20 Faizli Krediler Ne Yapacak?

Kolçak, halihazırda devam etmekte olan 0.69 faizli konut kredisi kampanyasının etkisiz kaldığını belirtti. "Bu kampanyadan faydalanmak için ev sahibi olmamış olmanız ve projenin sıfır olması gerekiyor. Ancak sıfır projelerde ev fiyatları 7-8 milyon liranın altında değil. Dolayısıyla bu kampanya aslında pek de cazip değil," dedi.

62 ilde FETÖ operasyonu: 544 şüpheli yakalandı 62 ilde FETÖ operasyonu: 544 şüpheli yakalandı

"Tek Şart Var"

Kolçak, 1.20 faizli konut kredisi için ise belirleyici olan tek bir kriterin var olduğunu vurguladı: "Bu faiz oranı ikinci el konutlar için de geçerli olursa, işte o zaman durum değişir. Ama bu durumda da ev fiyatları ciddi bir şekilde yükselebilir."

Fiyatlar Yükselir mi?

Ev fiyatları neden yükselebilir? Kolçak'a göre, 1.20 faizli kredi kampanyasının ikinci el konutları da kapsaması durumunda, talep patlaması yaşanacak. "Bu kadar düşük bir faiz oranı ile ikinci el konutlar da dahil olursa, herkes konut almaya yönelecek. Bu da fiyatları artıracak, talep yükselince fiyatlar da yükselir," dedi.

Devletten Önlem Bekleniyor

Bu durumda ilk evini alacak vatandaşlar için zorlayıcı bir sürecin başlayabileceği endişesi doğuyor. Kampanyanın ev fiyatlarını tavan yaptırmaması ve vatandaşa kolaylık sağlaması adına devletten önlem alması bekleniyor.