VanEck'in CEO'su Jan van Eck, kısa süre önce katıldığı bir televizyon programında Bitcoin ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Eck, Bitcoin'in 2010'lu yıllardaki başarısını altınla karşılaştırdı ve finansal krizlerin etkilerine değindi.

2008 ekonomik krizi sonrası, faiz oranlarının düşüşü ile altın fiyatlarının yükselişine dikkat çeken Jan van Eck, Bitcoin'in de benzer bir patern izlediğini belirtti. Faiz indirimleri sonrasında Bitcoin'in değer kazandığını ve bu trendin yeni yılda da devam edeceğini öngördü.

Bitcoin: Bir Balon mu, Yoksa Geleceğin Parası mı?

Van Eck, Bitcoin'in bir balon olduğu yönündeki iddialara karşı çıkarak, dijital varlığın gerçek bir değere sahip olduğunu vurguladı. 2017'deki balon deneyimi ve 2021'deki tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını örnek göstererek, Bitcoin'in bu tür bir geri dönüşü başka hiçbir varlıkla karşılaştırılamayacağını ifade etti.

Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Yeni Sınıflar ve Dersler Eklendi Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Yeni Sınıflar ve Dersler Eklendi

12 Ay İçinde Yeni Rekorlar Bekleniyor

Jan van Eck, Bitcoin için gelecek 12 ayda rekor seviyelerin beklendiğini açıkladı. Daha önce 65 bin dolarlık rekorunu kıran Bitcoin'in, 66 bin dolar seviyesini aşabileceğini öne sürdü. VanEck'in ilk spot Bitcoin ETF'leri için yaptığı başvurular ve SEC'in olası onayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Bitcoin'in Güncel Durumu

Son verilere göre, Bitcoin'in değeri 41 bin 901 dolar seviyesinde seyrediyor. Ethereum ise 2 bin 213 dolarlık bir değere sahip.