İstanbul, Türkiye - Türk Lirası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesinde Dolar karşısında tarihi zirvesini 29.1 seviyesinde yeniledi. Dolar/TL, yaklaşık dört aydır devam eden sınırlı yükseliş trendini sürdürüyor. Merkez Bankası'nın faiz kararının öncesinde, bugün açıklanacak veriler ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe görüşmelerine katılacağına dair bilgiler, piyasalarda dikkatle takip ediliyor.

Bugün, Aralık ayı tüketici güven endeksi ile Kasım ayı merkezi yönetim borç stoku verisi yayımlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe görüşmelerine katılması da önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

TCMB'nin yarın açıklayacağı faiz kararı ise piyasalarda büyük bir öneme sahip. Son dönemde faiz artışlarının sona erdiği belirtilen TCMB'nin, faiz oranlarında artışa devam etmesi bekleniyor. Reuters anketine göre, bir haftalık repo faizinde 250 puanlık bir artışla yüzde 42.5'e çıkılması bekleniyor.

Dolar/TL kuru, yaklaşık dört aydır devam eden sınırlı yükseliş trendiyle 29.1005 seviyesine ulaştı. TL'nin dolar karşısındaki değeri yıl başından bu yana yüzde 35.7 oranında azalırken, genel seçimlerin ardından serbest piyasa koşullarına geçişle birlikte TL'deki değer kaybının yüzde 28.8'e ulaştığı belirtiliyor.

Gram Altın İçin Yıl Sonu Tahmini: Uzman İsim Rekor Bir Rakam Verdi Gram Altın İçin Yıl Sonu Tahmini: Uzman İsim Rekor Bir Rakam Verdi

TCMB'nin rezervlerinde geçen hafta yaşanan 1 milyar dolarlık artışla toplam rezervler 142.5 milyar dolara çıkarken, seçim sonrası rezerv artışı ise 44 milyar dolara ulaştı. CDS düşüşü de geçen hafta itibarıyla 300 baz puanın altına gerileyerek kamu kontrolünün gevşediğine işaret etti. Yatırımcılar, TCMB'nin faiz kararını ve piyasa hareketlerini yakından izlemeye devam ediyor.