30 üzerinde kademeli yükselişini sürdüren Dolar/TL, yeni haftaya 30,34 civarında başladı. Türk Lirası, 2024 yılının başından itibaren yüzde 2,7'lik bir değer kaybına uğradı.

Dolar/TL, günlük sınırlı yükselişini sürdürerek haftaya 30,34 seviyesinde başladı. Bu hareketlilikte, veri gündemindeki gelişmeler ve Orta Doğu'daki artan gerilim etkili olacak.

Bugün için yurt içinde öne çıkan bir veri bulunmazken, haftanın devamında ekonomik güven endeksi, dış ticaret verileri, imalat sanayi PMI endeksi, İstanbul enflasyon verisi ve PPK tutanakları gibi önemli açıklamalar takip edilecek.

EURO NE KADAR?

%0.67'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor.Bir önceki kapanışını 32.9302 TL'den yapan euro şu anda 32.9221 TL alış ve 32.9384 TL satış fiyatına sahip.

Yurtdışında ise çarşamba günü Fed faiz kararı ve cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi piyasaların odak noktası olacak. Ayrıca, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylaması ve ABD'nin savaş uçakları satışı konusundaki taleplerini değerlendirmeye alması, jeopolitik riskleri ön plana çıkardı.

Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor" Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor"

Özellikle Ürdün'deki saldırı sonrasında ABD'nin İran'ı suçlaması ve Orta Doğu'da tırmanan gerilim, piyasalarda tedirginlik yarattı. Bu gelişmelerin yanı sıra İran destekli Yemenli Husilerin petrol tankerini vurması, Orta Doğu'da enerji arzında olası kesintilere yönelik endişeleri artırdı. Bu durum, petrol fiyatlarının yaklaşık iki ayın zirvesine çıkmasına neden oldu.

Dolar/TL, 08.55 itibarıyla 30,34 seviyesinde bulunuyor. Türk Lirası, ocak ayında kaydettiği yüzde 2,7'lik kayıpla, aralık ayına göre bir miktar hızlandı. Değer kaybı, piyasalardaki risk algısının etkisiyle şekillenmeye devam ediyor.

Global piyasalara baktığımızda, Çinli düzenleyici kurumların destek adımları ve Orta Doğu'daki gelişmelerin etkisiyle Asya borsalarında kademeli bir toparlanma gözlemlenirken, petrol fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. ABD'de ise Fed'in faiz kararı öncesinde dolar ve Hazine tahvillerinin getirileri yatay seyrediyor.