Dolar/TL, dünkü düşüş eğiliminden sonra günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,1 düşüşle 32,3836 seviyesinden tamamladı.

Bugün ise dolar/TL, yüzde 0,4 artışla yeni güne başladı ve saat 09.40 itibarıyla 32,5110 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,5 artışla 34,7410, sterlin/TL ise yüzde 0,2 değer kazancıyla 40,5660'dan satılıyor.

Dolar endeksi, önceki işlem gününü yüzde 0,4 düşüşle 106,0 seviyesinden tamamlamıştı. Bugün ise önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 105,7 seviyesinde bulunuyor.

Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredat erişime açıldı Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredat erişime açıldı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizlikler devam ederken, bugün yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.

Analistler, dünya genelinde enflasyonla mücadele sürerken, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin enflasyon endişelerini güçlü tuttuğunu belirtiyorlar. Fed'in atacağı adımlara ilişkin öngörülerin giderek geniş bir zaman aralığına yayıldığını ve bu durumun politika adımlarına ilişkin tahminlerde belirsizliği artırdığını vurguluyorlar.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu konuya dikkat çektiğini hatırlatan analistler, bugün konut piyasasına ilişkin verilerin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini ifade ediyorlar.

Para piyasalarında, Fed'in haziranda faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 19, temmuzda yüzde 46 ve eylülde yüzde 73 ihtimalle fiyatlanıyor.

Analistler, bugün yurt içinde konut satışı ve haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra, yurt dışında Avro Bölgesi'nde ödemeler dengesi ve ABD'de Philadelphia Fed imalat endeksi gibi yoğun veri gündemini takip edileceğini ifade ediyorlar. Teknik açıdan dolar endeksinde 106 ve 107 seviyelerinin direnç, 105 ve 104'ün destek olarak öne çıktığını belirtiyorlar.