Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 28,3940 seviyelerinden işlem görüyor. Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 28,3533 seviyesinden tamamlamıştı.

Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 28,3940 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,3 artışla 30,2090 seviyesinden, sterlin/TL ise önceki kapanışının hemen üzerinde 34,6720 seviyesinden satılıyor.

Dolar endeksi ise düşüş eğilimini üst üste üçüncü işlem gününe taşıyarak şu sıralarda yüzde 0,1 azalışla 106,1 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) politikalarına dair beklentilerin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtirken, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerine odaklandıklarını ifade etti.

Dünya genelinde merkez bankalarının sıkılaştırıcı politikalarının enflasyon üzerindeki etkisinin artması, politika yapıcılarını daha temkinli hareket etmeye yöneltiyor. Enflasyonun yavaşlamasına rağmen iş gücü piyasasının hala sıkı kalması, yatırımcıların karar alma süreçlerini etkiliyor.

Kadıköy'de 'Yönetim istifa' sesleri Kadıköy'de 'Yönetim istifa' sesleri

Analistler, yurt içi gündemin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de istihdam raporu ve İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirtirken, teknik olarak dolar endeksinde 106 ve 105 puan seviyelerinin destek, 107 ve 108 puanın direnç konumunda olduğunu vurguladılar.

Ayrıca, Türkiye'de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, ekimde aylık yüzde 3,43 ve yıllık yüzde 61,36 artış gösterdiği belirtildi.