Van ilinde kuvvetli şekilde etkili olan kar yağışı zorlukları beraberinde getirdi.

Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

Yoğun kar yağışından dolayı;

Bahçesaray’da 3, Başkale’de 22, Çaldıran’da 41, Çatak’ta 99, Erciş’te 84, Gevaş’ta 1, Gürpınar’da 111, Muradiye 26, Saray’da 12 ve Özalp ilçesinde ise 52 olmak üzere toplam 451 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapatıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi bağlı olan ekipleri, kapalı yolları ulaşıma sunmak için çalışmalarını ara vermeden devam ediyor.

Hakkari

Hakkari İl Özel İdaresi tarafından, il genelinde bugün 12 köy ve 20 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğunu duyurdu.

Kapalı olan merkezdeki 8 köy ve 11 mezra, Şemdinli ilçesindeki 1 köy ve 7 mezra, Yüksekova ilçesindeki 3 köy ve 2 mezra yolunun yeniden ulaşım sağlanabilmesi için ekiplerin çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Muş

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise kent merkezi ve ilçelerde etkisini gösteren kar nedeniyle ulaşıma kapanan 41 köy yolundan 33'ünü açtıklarını paylaştı.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kapalı 8 köy yolunu da ulaşıma sunmak için ekiplerin çalıştığını belirten Yentür, acil durumlar için ekiplerin hazır olarak bulunduklarına da dikkat çekti.

Bitlis

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan tarafından, kentte kendini gösteren kardan dolayı 49 köye ulaşım gerçekleştirilemediğini duyurdu.

Kurtkan bunun yanında, köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürğünü de ilave etti.