Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Anadolu'daki biyolojik türleri listelemek için yürütmüş olduğu çalışma tamamlandı. 81 kentte köyleri gezilerek bitkilerle yapılan karışımlar, yemek yaparken değerlendirilen ot türleri ve ağrılara ve yaralara iyi gelen doğal tarifler listelendi.

Bunların dışında Türkiye'de nesli tükenmeyen ve bölgelere ait hayvan ve böcek türleri de not edildi. Kaydedilen biyolojik tarifler patent uzmanlarının, akademisyenlerin ve bilim insanlarının karşısında kısa süre içerisinde tanıtılacak.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

DOĞAL ŞİFAYA TESCİL

81 ilin hepsine gerçekleşen saha ve literatür projesi ile halkın tabii biyolojik kaynaklardan yararlanarak üretmiş olduğu ilaç, maya, boya gibi geleneksel ürünler devlet defterine kaydedildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, biyoçeşitliliğin  ve ekolojik zenginliği sürdürülebilirliğini sağlamka amacıyla yürütülen proje ile bitkisel ilaç üretimi ve doğal şifa kaynaklarının tescilleneceği değerlendiriliyor.

PARA CEZASI KESİLECEK
Biyokaçakçılıkla mücadele kapsamında da değerlendirilecek olan prje ile ülkemize ayak basıp izini olmadan tarifleri veya böcekleri toplayanlarda engellenecek. Çevre kanununa uygunsuz hareketleri olan kişilere ve bu tarifleri izinsiz kullanan yabancı kişilere yüz binlerce TL para cezası kesilecek.