Son dönemlerde dolar kuru ve brent petrol fiyatlarındaki yükseliş, benzin ve mazot fiyatlarını tarihi zirvelere taşıdı. Benzinin litre fiyatı 41 lirayı, mazotun ise 43 lirayı geçti. Bu artış, vatandaşları daha az yakıt tüketen araçlara yönelmeye itiyor. İlk olarak LPG'ye yönelen sürücüler, LPG fiyatlarının 20 lira seviyelerine ulaşmasıyla elektrikli araçlara geçiş yapıyor.

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özel görüşmesinde 'boş koltuk' tartışmasına dair açıklama AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özel görüşmesinde 'boş koltuk' tartışmasına dair açıklama

Benzin, Dizel, LPG ve Elektrikli Araçlar: Yakıt Tüketimi Karşılaştırması

1 kilometredeki yakıt tüketimi maliyetleri dikkate alındığında, benzinli araçlar ortalama 3.09 TL, dizel (motorin) araçlar ise 2.66 TL tüketiyor. LPG'li araçlar bu mesafeyi yaklaşık 2.08 TL'ye tamamlarken, elektrikli araçlar (DC şarj ile) 1.31 TL'lik bir maliyetle dikkat çekiyor. Özellikle elektrikli araçlar (AC şarj ile), aynı mesafeyi sadece 39 kuruşa tamamlayarak, benzinli araçlara göre neredeyse 8 kat daha az yakıt tüketiyor.

Elektrikli Araçlar

Elektrikli araçların yakıt tüketiminde sunduğu büyük avantaj, onları günümüz koşullarında çok daha cazip bir seçenek haline getiriyor. 

Sürücülerin Tercihi Ne Yönde?

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, araç sahiplerini yakıt tüketimi daha düşük araçlara yönlendiriyor. Peki, sizin tercihiniz ne olurdu; benzinli, dizel, LPG'li mi yoksa elektrikli bir araç mı? Yorumlarda belirtin...