Diyanet İşleri Başkanlığı Öğretmen ve Çocuk Gelişimcisi Alımı İlanı Yayımlandı

04 Eylül 2023 tarihli ve 32299 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığı öğretmen ve çocuk gelişimcisi alımı yapacak.

İşte detaylar;

Alınacak Personel ve Kadro Dağılımı:

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor
  • Öğretmen: 5 Kişi
  • Çocuk Gelişimcisi: 2 Kişi

Başvuru Şartları:

Adaylardan aranan başvuru şartları şunlardır:

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  2. Üniversitelerin lisans düzeyinde eğitim veren ve tabloda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.
  3. Öğretmen pozisyonu için 2023 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın KPSSP121 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.
  4. Çocuk Gelişimcisi pozisyonu için 2022 yılında B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak ve pedagojik formasyon belgesine sahip olmak.

Not: Çocuk gelişimcisi pozisyonu için adayların pedagojik formasyon belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Milli Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği ile açılan Pedagojik Formasyon ve 33 kredilik Yükseköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programlarından herhangi birini başarıyla tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Başvurular Nasıl Yapılacak:

Başvurular, "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden online olarak yapılacaktır. Başvurular 15 Eylül 2023 tarihine kadar alınacaktır.