Çerkezoğlu, günlerdir devam eden çabaların iş yerlerinden meydanlara kadar uzandığını belirterek, adaletli bir vergi sistemi için DİSK'in geliştirdiği 5 maddelik kanun teklifini ana muhalefet partisinin TBMM gündemine taşıdıklarını açıkladı.

Özellikle özel sektörde çalışanların yüzde 70'inin asgari ücretle istihdam edildiği bir ortamda, Çerkezoğlu, yıllardır insanca yaşanacak bir asgari ücret mücadelesi verdiklerinin altını çizdi. Ayrıca, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı. Asgari ücret belirleme sürecinde, enflasyonun tek haneli rakamlara düşene kadar rakam açıklamama kararı aldıklarını ifade etti.

Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

Çerkezoğlu, DİSK'in bu yıl asgari ücrete ilişkin rakam belirlemeyeceklerini, bunun yerine insanca yaşanacak bir asgari ücretin sağlanması için mücadele ettiklerini vurgulayarak, ekonomik adaletin temini amacıyla süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi.