Diplomatik güçler tarafından paylaşılan bilgilere göre, 6 Nisan 2024'te paylaşılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Dışişleri Bakanlığını kapsayan ksımında bir dizi değişikliğe gidildi.

Bu anlamda Bakanlığın daha güçlü bir yol izlemesi hedefiyle "Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı" kurulacağı değerlendiriliyor.

Borsa İstanbul Günü Rekorlarla Tamamladı Borsa İstanbul Günü Rekorlarla Tamamladı

Bu vakıf aracılığıyla yurt içinde ve dışında 2 bin 190 kariyer memuru ve 261 dış temsilciliğiyle dış temsilcilik sayısı açısından dünyada ilk üçte sırada yer alan Dışişleri Bakanlığının daha güçlü olabilmesi için personel sayısının yükseltmesi ve insan kaynaklarının daha da artırılmasının dışında diplomatların akademik düzeyde olması, birden fazla yabancı dil bilmesi ve farklı uzmanlık alanlarında geliştirileceği yönünde hedefler söz konusu.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÇALIŞMALARI
Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfının asıl hedefi, Bakanlığın insan kaynakları kapasitesi açısından geliştirilmesine ve kurumsal olarak güçlendirilmesine destek olacak çalışmalara yardımcı olmak ve bu yönde ek kaynaklar oluşturmak amaçlanıyor.

Vakıf, ilerleyen süreçte yapılacak olan akademik kurum aracılıpıyla diplomatların eğitimlerine karkı sağlayacak, yüksek lisans ve doktora çalışmalarına da imza atacak ve uluslararası ilişkilerde yapılan programları destekleyecek.