1 Kasım'da İstanbul merkezli olarak başlayan ve altı farklı ilde devam eden operasyonlar sonucunda, Engin ve Dilan Polat çifti dahil olmak üzere 24 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, şirketlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyaller ve defterler üzerinden ilerliyor. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporuna göre, tasfiye halindeki üç firma üzerinden aile bireylerine ait şirketlere sahte faturalarla 200 milyon lira para transferi yapıldığı belirlendi. Bu paranın daha sonra gayrimenkul ve lüks araç alımları için kullanıldığı tespit edildi.

Zümrüt Y'nin Serbest Bırakılması

Bu geniş çaplı soruşturma kapsamında, şirketin mali müşavirlerinden Zümrüt Y. de gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Zümrüt Y., yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Şüpheliler ve Kayyum Atanması

Engin Polat, eşi Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun da içinde bulunduğu 14 şüpheli tutuklanırken, 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, soruşturma kapsamında 27 şirkete kayyum atanması kararı alındı.

Soruşturmanın Geleceği

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bu soruşturma, "Suç Gelirlerinin Aklanması", "Vergi Usul Kanunu" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi" kanunlarına muhalefet suçlamaları ile devam ediyor. Polat çiftine ait bir medikal şirketin başka bir firmaya isim hakkını vererek 1 milyon 800 bin liranın kişisel hesaplara aktarılmaya çalışıldığı da soruşturmanın önemli detayları arasında yer alıyor.