İstanbul'da, "kara para aklama", "vergi kaçırma" ve benzeri suçlamalarla tutuklu yargılanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın lüks araçları, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından çekiciyle çekilerek haklarında yürütülen soruşturma kapsamında TMSF'ye teslim edildi.

İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Otoparkta Günlük Ücret Ödemesi Nedeniyle Çekildi

Polat çiftinin lüks araçları, Ataşehir'deki Yediemin Otoparkı'nda günlük otopark ücreti ödenmesi sebebiyle, kayyumların talebi üzerine çekiciyle alındı. İstanbul Haber Ajansı (İHA) tarafından yapılan habere göre, araçlar TMSF'ye götürülmek üzere konvoy halinde yola çıkartıldı. Ancak konvoy, akşam trafiğine takıldığı için yoldaki vatandaşlar tarafından görüntülendi.

TMSF'ye Çekilen Araçlar

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu, çeşitli suçlamalarla mal varlıklarına el koyduğu durumlarda bu varlıkları yönetme ve satma yetkisine sahiptir. Dilan Polat ve Engin Polat'ın lüks araçları da bu kapsamda, yürütülen soruşturma çerçevesinde TMSF'ye devredilmiş oldu.