Son zamanlarda sosyal medyada sıkça paylaşılan lüks yaşam görüntüleriyle dikkat çeken Dilan ve Engin Polat çiftinin bu yaşam tarzının kaynağı, kamuoyunda tartışma konusu oldu. Bu tartışmaların ardından şoke eden bir iddia ortaya atıldı.

Başsavcılık harekete geçti

Sabah gazetesinden Arzu Kaya'nın haberine göre; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polat ailesi hakkında önemli bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, ailenin tüm mal varlıklarına el konulmasını ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasını talep etti.

4 ayrı suçtan soruşturma yürütülüyor

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polat ailesi hakkında "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "suç örgütüne üye olmak", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak" ve "Vergi Usül Kanunu'na muhalefet" olmak üzere dört farklı suçtan soruşturma yürütüyor.

20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı 20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı

MASAK raporu ışığında hareket

Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) hazırladığı rapor doğrultusunda, Dilan Polat, Engin Polat ve yakınlarının dahil olduğu 13 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Geniş çaplı mal varlığına el koyma talebi

Başsavcılık, Polat ailesinin yöneticisi veya yetkilisi olduğu 21 şirketle alakalı, taşınmazlar, ulaşım araçları, banka hesapları ve diğer varlık değerlerine el konulmasını talep etti. Bu talep, elde edilen somut delillere dayanarak Ceza Muhakemesi'nin ilgili maddeleri gereğince yapıldı.