MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Nevruz'un, Nizamü'l Mülk'ün hazırlattığı Celali takvimine göre yeni yılın başlangıcı olduğunu ve güneşin koç burcuna girmesiyle gece ile gündüzün eşit olmasını simgelediğini ifade etti.

Bahçeli, Eski Oniki Hayvanlı Türk Takvimi'nde de Nevruz'un bulunduğunu ve baharın gelişini müjdelediğini vurguladı. Ayrıca, Nevruz gününün çeşitli kültürel ve tarihi olaylarla ilişkilendirildiğini belirterek, Türklerin Ergenekon'dan çıkışının da Nevruz Günü gerçekleştiğini dile getirdi.

CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi

Nevruz'un, birlik ve beraberlik hissiyatının, bereketin ve sevginin güçlendiği bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Bahçeli, Türk milletinin bu önemli tarihsel ve kültürel mirası özenle koruduğunu ve yaşattığını belirtti.

Bahçeli, binlerce yıldan bu yana Türklerin yaşadığı coğrafyalarda kutlanan Nevruz'un, Türklüğün hayat ve varlık haklarının tesciline sahne olduğunu ve milleti ortak amaç ve kaderde buluşturan köklü bir kaynaşma fırsatı olduğunu ifade etti. Bu düşüncelerle Türk milletinin 21 Mart Bahar Bayramı'nı kutladığını ve yeni günün bin yıllık kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını dilediğini belirtti.