Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Bozkurt'a göre Toyota, 2023 yılında yaklaşık 58 bin adet araç satışı yapmayı hedefliyor. Ancak, yılın ilk dokuz ayında yaşanan araç bulunabilirlik sorunları nedeniyle istenilen araç tedarikini sağlayamadıklarını ifade etti. Yılın son çeyreğinde bu sorunu telafi etmek için yoğun çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

2024 Pazar Beklentileri: Olası Daralma Senaryosu

Bozkurt, önümüzdeki yıl için otomotiv pazarında bir daralma beklentisi olduğunu dile getirdi. Araç fiyatlarındaki artış gibi faktörlerin pazarda yüzde 30-35 civarında bir daralmaya yol açabileceğini öngördü. Bu durumun, otomobil ve hafif ticari araç pazar hacmini 750-800 bin seviyelerine düşürebileceği belirtildi.

"Bugün Araç Varsa Alın" Tavsiyesi

Otomotiv sektöründeki kampanyaların devamı konusundaki bir soruya cevap veren Bozkurt, kampanya planlamalarının aylık olarak yapıldığını ve her ayın performansına göre ayarlandığını söyledi. Bozkurt, otomobil almayı düşünenlere, "Bugün araç varsa hemen alın, yarına bırakmayın" şeklinde bir tavsiyede bulundu.