Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) girişimiyle bir tıp fakültesi öğrencisinin deprem sonrası öğrenim kredisinin bursa dönüştürülmesi talebi karşılandı. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler, öğrencinin evi ve babasına ait işyerinin yıkılmasına sebep olmuştu. Öğrenci ve ailesi, deprem sonrası az hasarlı bir kiralık evde yaşamaya başladı.

Öğrenci, daha önce almış olduğu öğrenim kredisinin bursa dönüştürülmesi talebiyle yapılan girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine KDK'ya başvurdu. KDK, talebin karşılanması için Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yetkilileriyle iletişime geçti.

Bakan Yerlikaya açıkladı: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu Bakan Yerlikaya açıkladı: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu

Bunun üzerine Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, öğrencinin aldığı öğrenim kredisini depremzedelere öncelik tanınması nedeniyle Şubat 2023 itibarıyla bursa dönüştürdü. Bu karar, depremzede öğrencinin maddi açıdan rahatlamasına ve eğitimine devam etmesine olanak sağlayacak.