DEM Parti'nin önemli isimlerinden Altan Tan, CHP ile DEM Parti arasındaki 'kent uzlaşısı' ittifakının, Kandil'den gelen talimatla kurulduğunu açıkladı. Tan'ın Halk TV'de yaptığı açıklamada, DEM Parti'nin Kandil'deki etkin kanadının 10 yıllık siyasetin devamından yana olduğunu belirterek, hedeflerinin Erdoğan'ı ve AK Parti'yi zayıflatmak olduğunu ifade etti.

Tan, "DEM'e hakim olan kanat yani Kandil'de de egemen olan kesim yine 10 yıllık siyasetin devamından yana. Hedef, ne pahasına olursa olsun Erdoğan'ı ve AK Parti'yi zayıflatmak. Elle tutulur karşılık almadan CHP'yi ve İstanbul özelinde Ekrem İmamoğlu'nu desteklemek" dedi.

CHP'nin, İstanbul'da DEM Parti ile Esenyurt ve Güngören'de 'kent uzlaşısı' adı altında anlaşma sağladığı belirtilirken, pazarlıkların 20 ilçede daha devam ettiği ve DEM'in istediği adayların çıkarılacağı öne sürüldü.

Kamuya  5.196 temizlik görevlisi alınacak! Başvurular başladı... Kamuya 5.196 temizlik görevlisi alınacak! Başvurular başladı...

DEM Parti'nin bu süreçte 'şeffaf' olmasını beklediği ifade edilirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise her fırsatta 'DEM ile yakınlıklarının diğer partilerle aynı olduğunu' dile getiriyor.