CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Eş Başkan Yardımcısı Tayip Temel arasında gerçekleşen görüşmenin detayları kamuoyuyla paylaşıldı. Görüşme, DEM Parti'nin CHP Genel Merkezi'ne gerçekleştirdiği iade-i ziyaret kapsamında gerçekleşmişti.

DEM Parti Eş Başkan Yardımcısı Tayip Temel, CHP'nin kırmızı halı ile karşıladığı bu görüşmeye dair yaptığı açıklamada, asıl gündemin Kürt sorunu, tecrit politikası, kayyum siyaseti, Can Atalay'ın durumu ve hapisteki PKK'lıların durumu olduğunu belirtti. Temel, 31 Mart yerel seçimlerinin sadece bu konular arasında bir parça olduğunu vurgulayarak, seçimlerin asıl gündemi olmadığını ifade etti.

PKK'YA YARDIM EDEN BELEDİYELERE KAYYUM ATANMASI, PKK ELEBAŞI ÖCALAN'IN DURUMU...


CHP'nin sır gibi sakladığı ihanet görüşmesinin detaylarını Temel şöyle açıkladı:

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı


“CHP ile görüşme aslında bir iade-i ziyaretti. Biliyorsunuz Genel Başkanları Özgür Özel, partimizi ziyaret etmişti. Biz de bu çerçevede bir ziyaret gerçekleştirdik. Bugün şüphesiz, Kürt sorunu, Kürt sorununa yönelik CHP’nin ve genel olarak muhalefetin yaklaşımı, tecrite ve tecritin aslında çözüm önündeki engelleyici rolüne dair tartışmalar yürütüldü.

Bizim gündemimizde bu vardı. Kayyum siyaseti buna bağlı olarak hukuk dışı uygulamalar, Can Atalay durumu ve içeride olan yüzlerce arkadaşımızın durumunu esas olarak siyasi gündem çerçevesinde yürütüldü. Seçim başlığı ise bu konulardan sadece biriydi”"

Açıklamaların ardından gazeteci Nedim Şener, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösterdi. Şener, "PKK/DEM’ciler açıklamasa ne konuşulduğu bilinmeyecek. Hani şeffaf olacaktın" ifadelerini kullanarak daha fazla şeffaflık talep etti.