Danıştay, 10 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan "Doçentlik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"te yapılan bazı değişikliklere ilişkin öncelikle yürütmeyi durdurma ve ardından iptal istemiyle açılan dava sonucunda karar verdi.

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Türk Eğitim Sen tarafından açılan dava sonucunda, "Doçentlik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in 1. maddesi ile "Doçentlik Yönetmeliği"nin 4. maddesine eklenen 6. Fıkra ve 6. maddenin 1. Fıkrasının 4. Cümlesinin (a) bendinde yapılan değişiklikler iptal edildi.

Buna göre, "Doçentlik başvurusunda bulunup eser değerlendirme aşamasında başarısız sayılmasına, asgari başvuru şartlarını sağlamadığı veya etik ihlalde bulunduğu gerekçesiyle başvurusunun iptaline karar verilen adayın bu işlemlere karşı dava açması durumunda aynı bilim/sanat alanında yeniden doçentliğe başvuru yapması davasının kesinleşmesine bağlıdır. Bu hükme aykırı olarak yapılan başvurular işleme alınmaz." hükmü ile "Başvurusu iptal edilen aday, müracaat dönemi esas alınmak suretiyle en erken izleyen ikinci dönemde yeniden başvurabilir." ibaresi artık uygulanmayacak.